Nieuwsbrief Februari & Maart 2023

Nieuwsbrief Februari & Maart 2023

*|MC:SUBJECT|*
NVBCN
Nieuwsbrief met de aanstaande evenementen van de Nederlandse Vereniging van Barcelona & Omstreken 
BOWLING

Strike, Spare & Turkey, vanavond hebben we van alles gezien! Na 2 sets, 2 biertjes en 2 technische storingen, hadden we een overduidelijke winnaar die voor het jaar 2023 de wisselbeker mee naar huis mocht nemen! 
 Het was een spannende strijd tussen de 6 teams maar uiteindelijk ging team 4 er met de wisselbeker vandoor. 

Na het bowlen hebben we nog lekker een hapje gegeten en gedronken. Wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien bij de vierde editie van ons bowlingtoernooi.

KONINGSDAG FEEST
We kunnen het eidenlijk van de daken schreeuwen, hét Koningsdag Feest in Gavà Mar zal op 22 April om 12:30 helemaal los gaan!
Wij regelen samen met de Oranje Dijkschool en oudercommissie, de oud-Hollandse spelletjes, maar rekenen op jullie voor de vrijmarkt*, de goede sfeer en het meezingen op Hazes.
Houd ons in de gaten via FB & Insta waar we alle details binnenkort zullen delen. 
*haal die spullen van zolder of kelder maar alvast op, we vragen jullie alleen om geen commerciële spullen en/of zelf gemaakte etenswaren te verkopen.
WANDELING COLLSEROLA
Aan alle wandelaars onder ons, we hebben een nieuwe activiteit in de planning! ‍♂️
Zondag 19 maart zullen we beginnen met een leuke wandeling door de Collserola.🏔️
Om 10:00 zullen we bij het informatië punt van Collserola staan, en zullen niet later dan 10:30 vertrekken. Graag via de link aanmelden voor deze mooie wandeling.
SPONSOR INTERVIEW

M-H Madera-Holandes 
           met Ruud de Jong - Directeur

Vraag 1: Hoe lang ben je woonachtend in Catalonië en wat was de beweegreden om hier te komen wonen?
In 2004 ben ik gestart in Barcelona met een bedrijf voor pallettising systemen.
De reden dat ik hier in Spanje kwam is dat ik een uitbreiding van mijn werkzaamheden zocht en deed dit via een Nederlandse handelsmissie en een dealer vond voor mijn product. Na 1,5 jaar dat ik zaken deed met de dealer, kwam ik er achter dat hij vals spel speelde en dat hij de boel bedroog.
Ik woonde in die tijd nog in Nederland.
Ik ben geëmigreerd in 2006 naar Spanje.
Er waren verschillende redenen voor mijn verhuizing naar Spanje, maar de hoofdreden waren eigenlijk het klimaat, de lunch, de drukte op de wegen, het meer ontspannen manier van leven.


 
Vraag 2: Je hebt het bedrijf (naam bedrijf) opgezet. Hoe ben je zo op het idee gekomen een eigen bedrijf op te starten en waarom precies in deze sector?
Na diverse omzwervingen en crisis ben ik in 2012 mij gaan concentreren op het maken van meubels van gebruikt steigerhout.
In de tijd van 2006 en 2012 heb ik diverse dingen gedaan zoals het verkopen en monteren van een soorteer systeem, bouwen van woningen, verhuren van vakantiehuizen en na de crisis ben ik samen met mijn toenmalige vriendin een B&B begonnen in Besalu.
Tot 2012 was er niet veel werk meer in het bouwen en verbouwen van woningen. Na een gesprek met een gast in de B&B die mij vertelde dat hij in zuid Spanje meubels maakte van steigerhout, is bij ons ook het idee ontstaan om meubels te gaan verkopen van steigerhout.
Na een reis in Nederland langs diverse bedrijven die meubels maakten, bleek dat het beter was dat ik deze meubels zelf ging maken, omdat de klanten graag opmaat gemaakte meubels wilt hebben en geen standaard meubels.
En zijn we begonnen met Madera-Holandes. Ondertussen zijn mijn vriendin en ik uit elkaar en doet zij de B&B nog.
Na 10 jaar maken van meubels is het niet alleen gebleven met het werken van gebruikt steigerhout, maar maak ik ook meubels van andere houtsoorten zoals IPE, Iroko, Sipo, Eiken, Lariks, Sapelly en eigenlijk alle houtsoorten die nodig zijn voor het specifieke project zoals je kan zien op mijn website.
En maak ik nu onder andere pergola's, poorten, vloeren, wanden , persianas ( luiken ), tafels, loungebanken, banken en bedden,
Omdat opmaat gemaakt meubels een luxe product is, doe ik nog steeds kleine klussen of verbouwingen, bv. het plaatsen van keukens, aanpassen van elektra installatie, badkamers enz.


 
Vraag 3: Kun je een tip geven aan andere landgenoten die hier ook graag een onderneming willen opzetten?
Ik denk dat je heel goed moet uitzoeken of de dienst of het product dat je wilt leveren ook levensvatbaar is.
Het is als buitenlander hier in Spanje heel moeilijk om vaste voet op de grond te krijgen.
Je moet er rekening mee houden, dat je klanten in eerste instantie de buitenlanders zijn, en niet de Catalanen.
Dus een echte tip heb ik niet, dan alleen volhouden.
 
 
Vraag 4: Hoezo sponsor van de NVBCN?
Ik ben een sponsor van de club omdat ik mijn werkzaamheden meer wil uitbreiden in de omgeving van Barcelona.
Ik woon momenteel nog in de de provincie Girona, en ben van plan om te verhuizen naar de provincie Barcelona.
En ook vind ik dat de club leuke evenementen organiseert voor de Nederlanders in en om Barcelona waar de nieuwe bewoner van Barcelona de kans heeft om andere Nederlanders te leren kennen.

 
Contact Madera Holandes
WIE ZIJN WIJ EIGENLIJK?
Ingrid is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Nederland, maar de passie voor Spanje zat er al vroeg in. Op haar 20ste ging ze al voor 2 maanden op talencursus naar Salamanca. Daarna in haar laatste jaar van haar studie woonde zij in Madrid en Léon en keerde terug naar Nederland. Niet voor lang want eind 2006 vertrok ze opnieuw naar Spanje en woont sindsdien in Barcelona. Het mede organiseren van Nederlandse evenementen vind zij het leukste om te doen om zo toch nog een beetje contact te houden met haar Nederlandse roots en nieuwe te contacten te maken. 
Naast werkzaam te zijn bij een Amerikaans medisch bedrijf, houdt zij zich bezig met evenementen, tours en helpt ze anderen graag bij het verwerken van rouw van een dierbare als coach. 
De NVBCN wordt mede mogelijk gemaakt door:
Orsonrent | Roots & Rolls | Enjoy Apartments | WeRelocate Bcn | FrieslandCampina | COGESA Expats | Physiotherapy Barcelona  | Wonen Werken BuitenlandESPANJE | LEO EstilistaInternational | Kuiper | Passion Events S.L. | TecnicMoving | Sagrada Familia Tours.nl
Website
Instagram
Facebook
LinkedIn
Email
Copyright © 2022 Nederlandse Vereniging Barcelona, All rights reserved.
Member of NVBCN


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*