Hoofdsponsor

Nuttige informatie

Hieronder vindt u informatie die van pas kan komen in een situatie waarin u kunt begeven. Indien er u nog een andere vraag heeft of u wilt meer informatie over een onderwerp ontvangen, dan kunt u altijd via de whatsapp contact met ons opnemen. Whatsappnummer: +34687496796

Wilt u een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen en woont u in Spanje? Volg dan dit stappenplan

Is uw paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen in Spanje? En heeft u een nooddocument nodig om binnenkort te reizen? Volg de stappen om een nooddocument aan te vragen

Gaat u buiten Nederland studeren? Of komt u in Nederland studeren? Kijk dan of u studiefinanciering van DUO kunt krijgen of behouden. Heeft u na uw studie een studieschuld? Dan moet u deze schuld terugbetalen.

Klik hier voor meer informatie

Woont u tijdens de verkiezingen in het buitenland? Registreer uzelf als kiezer buiten Nederland. Dan kunt u stemmen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, het Europees Parlement en het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer. De registratie verloopt via de gemeente Den Haag.

Bent u tijdelijk in het buitenland? Dan hoeft u zich niet te registreren. U kunt dan stemmen via een volmacht of per brief.

Klik hier voor meer informatie

Is uw partner, familielid, vriend of vriendin in het buitenland overleden? Of wilt u zich voorbereiden op een overlijden in het buitenland? Bekijk wat u kunt doen in uw situatie.

Klik hier voor meer informatie

Om uw Nederlandse diploma buiten Nederland te gebruiken, moet u verschillende zaken regelen. Wat u moet doen, hangt af van uw situatie.

Klik hier voor meer informatie

Woont u buiten Nederland en heeft u inkomsten uit Nederland? Dan moet u meestal in Nederland aangifte inkomstenbelasting doen. Of, waar en hoe u aangifte doet, hangt af van uw situatie.

Klik hier voor meer informatie

Gaat u voor een mbo-, hbo of universitaire opleiding naar het buitenland? Check in dit stappenplan wat u moet regelen met de Nederlandse overheid.

Klik hier voor meer informatie

Wilt u als Nederlander trouwen buiten Nederland? Dan moet u rekening houden met extra eisen en dingen die u moet regelen. Kies uw trouwland om te lezen waaraan u moet denken als u in dit land wilt trouwen.

Klik hier voor meer informatie

Indien u langer dan drie maanden in Spanje gaat verblijven of daar gaat
werken bent u verplicht zich te registreren als EU-burger bij de
Vreemdelingedienst van uw woonplaats in Spanje. U krijgt daarbij
automatisch een NIE nummer toegewezen.

Klik hier voor meer informatie