Interview Sponsor NVBCN: Beyond Growth Marketing

Vraag 1

Hoe lang ben je woonachtend in Catalonië en wat was de beweegreden om hier te komen wonen?

Tijdens onze eerste vakantie in Barcelona, nu vijf jaar geleden, werden mijn vriendin en ik verliefd op Catalonië. Na vele bezoekjes hebben we eind april Nederland vaarwel gezegd en zijn we met een volgepakte auto naar het zuiden vertrokken. Er zijn talloze redenen voor onze verhuizing – zoals het strand, de cultuur en het bruisende startup ecosysteem – maar de doorslaggevende reden is toch wel het heerlijke gevoel dat de stad Barcelona ons geeft.

Vraag 2

Je hebt het bedrijf opgezet. Hoe ben je zo op het idee gekomen een eigen bedrijf op te starten en waarom precies in deze sector?

Op mijn 16e bouwde ik mijn eerste website en op mijn 18e startte ik met een vriend onze eerste webshop. We leerden alles zelf en verzorgden onze eigen marketing, wat helaas niet de meest efficiënte manier was om te groeien. Met inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in performance marketing en growth hacking, vond ik het tijd om anderen te helpen met deze kennis. Zo ontstond Beyond Growth Marketing (beyondgrowth.io) en mijn blog (beyondgrowth.io/blog) waar ik wekelijks artikelen op plaats. Ik kan startende ondernemers nu de hulp bieden die ik zelf gemist had bij het starten van mijn eerste onderneming.

Vraag 3

Kun je een tip geven aan andere landgenoten die hier ook graag een onderneming willen opzetten?

Als je een goed idee hebt en de tijd om dit uit te werken dan zou ik zeggen: gewoon beginnen, en maak gebruik van de ervaring van mensen die deze stap al reeds gemaakt hebben! Barcelona is een stad vol ondernemers die elkaar maar al te graag helpen. Zo zijn er verschillende netwerken en clubjes die jonge ondernemers maar graag helpen met advies of financiering.

Vraag 4

Heb je nog een leuke anekdote om te vertellen?

De werk- en eetgewoontes hier waren even wennen. Zo was ik verrast toen tijdens een zakelijke kennismaking een Menu del Dia werd besteld, compleet met een flesje wijn. Dit waardeer ik inmiddels enorm natuurlijk 🙂

Vraag 5

Hoezo sponsor van de NVBCN?

Als Nederlandse expat in Spanje vind ik het waardevol om ervaringen uit te wisselen met mensen in dezelfde situatie. Het delen van locaties voor Nederlandse producten, tips over ondernemen en leven in Catalonië, of gewoon samen een drankje doen, is erg prettig. Daarom steun ik dit initiatief graag als sponsor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*