word_lid_btn Ook lid worden van de Nederlandse Vereniging Barcelona en Omstreken? Klik hier om lid te worden voor maar 25 of 40 euro per jaar!

Let op: belastingplichtigen (ook Nederlandse residenten) moeten buitenlands bezit opgeven in Spanje

Door: Bartus Ross - Datum: 7 maart 2013
logo NVBCN

Alle belastingplichtigen in Spanje, dus ook buitenlandse residenten, moeten hun vermogen in het buitenland voortaan opgeven aan de Spaanse fiscus. Dat geldt niet voor degenen die belasting betalen in een ander land, waaronder Nederland en België.

In het eerste kwartaal van 2013 moet iedereen die vermogen bezit (bankrekeningen, aandelen, verzekeringspolissen, onroerend goed, boten, auto’s, spaarpolissen, rechten etc.) heeft buiten Spanje, dit opgeven aan de Spaanse belastingdienst. Hiervoor wordt het formulier “model 720″ gebruikt. Wie zijn vermogen niet opgeeft, maakt kans op hoge boetes!

Hier kun je het formulier downloaden. En hier vind je de meeste gestelde vragen (alles in het Spaans). Kom je er niet uit? Raadpleeg dan je Gestor (en zorg dat je iemand hebt die echt op de hoogte is).

En hierbij wat informatie in het Engels, mocht je de Spaanse taal nog niet machtig zijn (en met dank aan Nico Stikker voor het toesturen).

« terug naar het nieuws overzicht